X
לכניסה לחשבונך עגלת קניות0 פריטים
עבריתעברית

שמן קוקוס לשיער

הזעה ודאודורנטים חדשות לבנדר כינים ויתושים מוצרי לבנדר כימיקלים בקוסמטיקה חומרי גלם שאלות נפוצות אודות לבנדר מרכז מבקרים טיפול בבעיות עור חיים בריאים טיפוח טבעי לעור מבצע
  • חוות דעת

    רכשתי את הקרם הזה יש לי שיער מתולתל ואני שנים מחפשת קרם כזה טוב שיעצב את השיער כמו שצריך!!ולא פחות חשוב או הכי חשוב טבעי לחלוטין!!!!!!!אני כבר התאהבתי...(:

    יעל מ.ב.
  • חוות דעת

    מאוד מרוצה מקרם לטיפוח השיער! משתמשת בו באופן קבוע והוא נותן גם מראה ניפלא לשיער וגם שומר הן על השיער והן על הסביבה! מרוצה! אוהבת מאוד גם את קרם הפנים משמן זית כתית - מעולה ואת קרם הידיים המזין. מומלץ!

    יעלה ש.
  • חוות דעת

    מדובר במוצר מצוין שעשה עבורי שירות חשוב! יש לי שיער מתולתל - גלי וההתעסקות סביבו היתה תמיד מעייפת שכן הוא רגיש ומשתנה בהתאם לנסיבות חיצוניות ופנימיות...בשנתיים האחרונות חוויתי נשירה אינטנסיבית ובעיות יובש בקרקפת שהביאו לגירודים ולמראה כללי לא טוב בכלל. השמפו הטבעי של לבנדר שינה את המצב כמעט מהשימוש הראשון. בתחילה השיער נותר שמנוני לאחר החפיפה אך כעבור שבועיים בערך של שימוש היתה כנראה הסתגלות וכיום אין שומניות כלל! אני כמעט לא מתעסקת עם השיער והתחושה בריאה וטובה (בתור רוכבת קטנוע שכל היום בדרכים עם קסדה על הראש זה הישג משמעותי לראות שבסוף היום השיער עדיין נעים ויפה) וגם - הריח ממכר :) אני מאוד שמחה שגיליתי את המוצר. תודה!

    עינת ג.
  • חוות דעתקונה באופן קבוע את הקרם לשיער. הוא מאוד מרוכז ככה שהוא מספיק לי להמון זמן וזה לא יוצא יקר.יש לי תלתלים שקשה לסדר ושנים הרסתי את השיער על ג'לים ומוסים למיניהם שהם ייבשו והרסו לי את השיער-עד שמצאתי את לבנדר ומאז השיער שלי רגוע ומרוצה.ממליצה לכל מתולתלת!!עינת ח.

לאחרונה הולכת וגוברת הפופולריות של שמן הקוקוס לשימושים רבים בתחום הבריאות: טיפול בסכרת, איזון בכולסטרול, אנטיאוקסידנט (מסייע לניטרול רדיקלים חופשיים הגורמים לחימצון) ועוד סגולות רבות. גם בתחום הקוסמטיקה - תמצאו אותו יותר ויותר על המדפים ובמקומות רבים ברחבי הרשת תוכלו לקרוא על סגולותיו: מטפל בין היתר בעור יבש, סדוק, פסוריאזיס, אלרגיות, עור מגורה, משמש כמסיר איפור מצוין ומטפל בשיער פגום וקרקפת מגורה.

מה עושה אותו כל-כך טוב

שמן קוקוס מיוצר מפרי אגוז הקוקוס ובד"כ תהליך הייצור נעשה בכבישה קרה כדי לא לפגום באיכותו ע"י יצירת מקור חום חיצוני. בתהליך הכבישה נוצר חום טבעי של הפרי המאפשר את הפקת השמן.

שמן הקוקוס מורכב משלוש חומצות שומן: קפרית (Capric acid), קפרילית (Caprylic acid) ולאורית ((Lauric acid) ובמבנהו דומה מאוד לקולסטרום - חלב האם הראשוני. שלוש החומצות האלו הן נוגדות זיהום חזקות ביותר, שפועלות נגד חיידקים, וירוסים, פטריות וטפילים. הוא מזין ומגמיש עור יבש, מונע הופעת קשקשים בשיער, מקל על עור מגורה, עקיצות, אלרגיות וכוויות. 

מחקר שבוצע בשנת 2003 השווה בין שלושה שמנים צמחיים והשפעתם על השיער: שמן מינראלי, שמן חמניות ושמן קוקוס ומצא באופן חד משמעי ששמן הקוקוס לא רק מעניק לשיער לחות אלא הוא אינו פוגם בייצור הטבעי של חלבון השערה (פרוטאין) וכך מונע יובש. לשמן הקוקוס, בשל הרכבו, ישנה התאמה למבנה חלבון הקראטין ובשל משקלו המולקולרי יש לו יכולת לחדור לזקיק השיערה ולהזין אותה. (1)

צעד אחד אחורה - מדוע בכלל השיער שלך יבש?

מכירים את זה שאתם לא חופפים כמה ימים והשיער הופך להיות שומני ומבריק? מעולה, זו הלחות הטבעית של השיער. לחות זו נוצרת משומן אותו מפרישה הקרקפת. לשיער שלנו אין סיכה טבעית והלחות בשיער יכולה להיווצר רק באמצעות יצירת השומן מהקרקפת. על השיערה עצמה ישנם מעין קשקשים המשמשים כמעין "רעפים" ומגנים על פנים השיערה מפגעי מזג אוויר, חום חומרים שונים הנמרחים על השיער. הקשקשים האלו, כאשר הם בנויים היטב, שומרים על הלחות של השיערה. כאשר אינם מכסים את כל השיערה הם גורמים ללחות לברוח ולשיער להיות יבש. אז מהם הגורמים לכך שהפרשת השומן והלחות לא יישארו? (2)

כיצד מסייע שמן קוקוס לשיער פגום

כפי שאמרנו שמן הקוקוס חודר אל השיערה, מזין אותה בלחות אינו פוגע בתהליך הטבעי של ייצור הקרטין (חלבון השיערה). הוא מונע נשירה ובשל היותו אנטי-בקטריאלי הוא מסייע גם לטיפול במקרים של דלקות וגירויים בקרקפת הגורמים להפרעה בייצור השומן הטבעי. 

פעולות נוספות שיכולות לסייע לך לטפל בשיער יבש:

 הקרם  שלנו מכיל שמן קוקוס לשיער ומושלם לטיפול טבעי ומשקם

קרם הלחות של לבנדר - קרם עשיר המבוסס על שמן קוקוס ומכיל גם שמן שקדים, שמן זרעי ענבים, שעוות דבורים, שמן גזר ושמנים אתריים: רוזמרין, מנטה, סנדלווד וקמומיל רומן המטיבים עם השיער ועור הקרקפת.
הקרם מצויין לעיצוב שיער יבש ורטוב, יכול לשמש כמסכה לשיער פגום וניתן גם לעסות אותו על עור הקרקפת כדי להבריא יובש וגירויים.

 


מקורות

  1. J Cosmet Sci. 2003 Mar-Apr;54(2):175-92.
  2. webmd

 

בניית אתרים  |  קידום אתרים  |  אחסון אתרים