X
לכניסה לחשבונך עגלת קניות0 פריטים
עבריתעברית

שמן קוקוס לפנים

הזעה ודאודורנטים חדשות לבנדר כינים ויתושים מוצרי לבנדר כימיקלים בקוסמטיקה חומרי גלם שאלות נפוצות אודות לבנדר מרכז מבקרים טיפול בבעיות עור חיים בריאים טיפוח טבעי לעור מבצע

מי לא שמעה על שמן קוקוס? כנראה כולן שמעו. שמן קוקוס הוא טוב אבל הוא יכול להיות מעולה אם תשלבי אותו עם מרכיבים נוספים המעצימים את פעולתו. זאת בדיוק הסיבה שבחרנו בו להיות מרכיב בלתי נפרד ברוב המוצרים שלנו!


בשנים האחרונות מהללים שמן קוקוס בזכות השימושים הקוסמטיים שלו כגון ניקוי פנים, לחות לפנים, האטת סימני הזדקנות ועוד. שמו נקשר גם לאיזון רמות סוכר והכולסטרול, ולתפקידו כאנטיאוקסידנט (מסייע לנטרול רדיקלים חופשיים הגורמים לחמצון) ולעוד סגולות רבות. 

מה יש בו שכל כך טוב לעור הפנים?

שמן קוקוס מיוצר מפרי אגוז קוקוס ובד"כ תהליך הייצור נעשה בכבישה קרה כדי לא לפגום באיכותו ע"י יצירת מקור חום חיצוני. בתהליך הכבישה נוצר חום טבעי של הפרי המאפשר את הפקת השמן.

שמן קוקוס מורכב משלוש חומצות שומן: קפרית (Capric acid), קפרילית (Caprylic acid) ולאורית ((Lauric acid) והוא זהה במבנהו לקולסטרום - חלב אם ראשוני. שלושת החומצות האלה הן נוגדות זיהום חזקות ביותר, שפועלות נגד חיידקים, וירוסים, פטריות וטפילים. שמן קוקוס מזין ומגמיש עור יבש וחסר ברק ובשל הרכבו, ומשקלו המולקולרי יש בו יכולת לחדור לשכבות העמוקות של העור ולהזין אותו. (1)

שמן קוקוס לפנים - יתרונות וחסרונות?

בשנים האחרונות חלה עלייה משמעותית בביקוש לשמן קוקוס לפנים לצורך ניקוי והזנת עור הפנים. העלייה היא בעיקר מכיוון שמדובר במוצר זול יחסית למוצרי קוסמטיקה אחרים, נגיש ופשוט לשימוש.

יתרונותיו בכך שהוא אכן מנקה ביסודיות, מסייע להסרת איפור ומאפשר לנו להימנע סבוני פנים ומי פנים הקיימים על מדפי הפארמים ומכילים כימיקלים סינתטיים. בנוסף לכך הוא נגיש וזול יותר ממוצרי קוסמטיקה אחרים.

חסרונות - טעות לחשוב ששמן קוקוס מתאים לכל סוגי העור. הוא לא ייטיב עם עור אקנתי ולא עם עור הנוטה לאדמומיות בשל יכולתו לסתום נקבוביות (Comedogenic).

סינרגיה של שמן קוקוס במוצרי הפנים של "לבנדר"

אם תשוטטו בחנות שלנו ותביטו ברשימת המרכיבים תגלו שכללנו את שמן קוקוס כמעט בכל המוצרים שלנו. בבואנו לרקוח מוצר לפנים או לגוף, אנו קודם כל מגדירים לו מטרה טיפולית: האטת הזדקנות העור (אנטי-אייגי'נג), טיפול באקנה וכו' וכדי לרקוח מוצר פעיל אנו נשתמש בשמן קוקוס כאחד המרכיבים. אנו בהחלט מודעים לסגולותיו ויתרונותיו אך באותה נשימה מאמינים שכאשר משלבים אותו עם מרכיבים אחרים, מקבלים אפקט משמעותי יותר של ניקוי והזנה וכל החומרים עובדים בסינרגיה מושלמת כדי להיטיב עם עור הפנים. 

אותו דבר גם לגבי השיער - אמנם ישנן המלצות רבות להשתמש רק בשמן קוקוס, אבל את מוצרי השיער שלנו העשרנו גם בשמנים אחרים המעצימים את פעולת הניקוי והשמירה על עור הקרקפת והלחות בשיער.

שורה תחתונה

שמן קוקוס לפנים הינו פתרון כאשר אין משהו אחר זמין. אם כבר החלטתם להשתמש רק בו כדאי להקפיד לרכוש שמן קוקוס אורגני ובאיכות מעולה, שימו לב שככל שעולה הביקוש כך עולים למדפים שמנים באיכות פחות טובה. נמליץ לכם לבחור במוצרים עשירים גם בשמן קוקוס כדי להנות מקוסמטיקה טבעית ופעילה.

לכל מוצרי הפנים שלנו

 


מקורות

  1. J Cosmet Sci. 2003 Mar-Apr;54(2):175-92.

 

 

 

בניית אתרים  |  קידום אתרים  |  אחסון אתרים