X
30% הנחה על המוצר השני בסדרה לעור אקנטי
לפרטים

שמן אתרי רוזמרין

לרכישת שמן אתרי רוזמרין מעולה ליחצו כאן, למוצרי לבנדר נוספים עם שמן רוזמרין ליחצו כאן


שמן אתרי רוזמרין רפואי – Rosemary (שם מדעי: Rosmarinus Officinalis)

רוזמרין משתייך למשפחת השפתניים. רוזמרין הינו שיח רב-שנתי ירוק-עד בעל עלים מחטניים, באורך 2-4 ס"מ, שצבעם ירוק כהה בצדם העליון ולבן-אפרפר בצדם התחתון. פריחת הרוזמרין היא באביב ובמגוון צבעים: תכול, לבן, סגול או ורוד. הרוזמרין יכול להתנשא עד לגובה של 1.5-2 מטר. בישראל הוא נפוץ ביותר כצמח נוי, בין השאר בשל עמידותו הגבוהה של הרוזמרין ליובש ולזיהום אוויר.

שמן רוזמרין - שימושים רבים ומגוונים

מחקרים רפואיים – שמן רוזמרין

קונטראינדיקציות -  תה הרוזמרין ממריץ עד כדי כך, שיש להיזהר מלתת אותו לסובלים ממחלת האפילפסיה או יתר לחץ-דם.

מיצוי הרוזמרין מהווה מקור עשיר לחומצה קרנסונית (Carnosic Acid) ותוצר החימצון שלה קרנוסול (Carnosol). תרכובות בעלות תכונות אנטי-אוקסידנטיות, אנטי-דלקתיות ואנטי-קרצינוגניות פעילות. מחקרים הראו פעילות אנטי סרטנית[6]. ותמיכה בפעילות של ויטמין D כנגד תאים סרטן[7,8]. מחקרים עם הקרוסנול, הראו פעילות מוכחת נגד וירוס HIV, בריכוזים שלא מזיקים לתאים הבריאים [9].

שמן אתרי רוזמרין פעילות

לשמן האתרי המופק מהרוזמרין שימושים בתעשיות התמרוקים והתרופות. בקוסמטיקה הוא משמש בסבונים, קרמים, דאודורנטים ובתכשירים לשיער בשל היותו דוחה כינים. הרוזמרין, כמו גם מיני מרוות שונות, נחשבו בתרבויות שונות לצמחים המסייעים לשיפור הזכרון, ומונעים איבוד זכרון. מייחסים פעילות זו לפלבנואידים שהם נוגדי חמצון, מגינים על קרומי התאים מפני הרס העלול להיגרם על ידי הרדיקלים החופשיים, ומאפשרים זרימה תקינה של דם אל תאי המוח.

מוצרי לבנדר המכילים שמן רוזמרין

 

כל הכתוב באתר על דעת הכותבים ומיטב ניסיונם ואינם תחליף לחוות דעת רפואית.


 מקורות

 

בקצרה על: שמן אתרי רוזמרין

רוזמרין הנו שיח רב שנתי ממשפחת השפתניים. שמן הרוזמרין ידוע במעלותיו ומשמש לבישול, טיהור, הרחקת כינים, להמרצה. משפר זיכרון ומחדד את המחשבה.
 
כל הזכויות שמורות © לבנדר קוסמטיקה טבעית 2014
בניית אתרים  |  קידום אתרים  |  אחסון אתרים  |  עיצוב אתר Noa Timor David