X
לכניסה לחשבונך עגלת קניות0 פריטים
עבריתעברית

שמן אתרי לבנדר

הזעה ודאודורנטים חדשות לבנדר כינים ויתושים מוצרי לבנדר כימיקלים בקוסמטיקה חומרי גלם שאלות נפוצות אודות לבנדר מרכז מבקרים טיפול בבעיות עור חיים בריאים טיפוח טבעי לעור מבצע
  • חוות דעת

    מוצרי לבנדר הינם מוצרים טבעים וטובים. בנוסף לכך הם גם מוצרים מרפאים כמו לדוגמא: 1. סבון עדין לבנדר - מרפא אסטמה של העור. 2. דאורדורנט לבנדר - טוב למי שסובל מכויות בבית השחי ולרגישויות למיניהם. 3. סבון גילוח לגבר - מונע רגישיות של העור לאחר גילוח. 4. עידו וטלי - אמינים ונותני שירות מעולה!!! יישר כח!..

    Shirit
  • חוות דעת

    בשימוש במוצרים הטובים והיעילים של לבנדר, הרגשתי שזה ממש השפיע על עור הפנים שלי. הרגשתי שהעור רענן, מלא לחות, העור חלק ונעים והרגשה של התחדשות. הטיפול בפיגמנטציה חשובה מאד, במיוחד בגיל המעבר. הניחוח של המוצרים האלה גם מאד ממכר וממש כיף להשתמש בהם!!!

    שרה ל.
  • חוות דעת

    כל מה שקשור ללבנדר עושה לי טוב ועל הריח אין מה להתווכח ....לבנדר זה הטבע ..! סרום לבנדר ניחוח נפלא ומועיל לי מאוד מעשיר את העור בלחות וחודר עמוק משפר את מראה העור, כך שעור הפנים שלי כבר לא מיובש נעים ורך כבסיס לפני קרם לחות לפנים או במקום קרם לחות.... ממליצה!

    שולי א.

על תכונות שמן הלבנדר והשפעתו על הגוף והנפש


בוודאי לא תופתעו לשמוע שאנו חושבים כי שמן אתרי לבנדר הוא השמן הראשון במעלה מבין השמנים הטהורים. זהו שמן עדין מאוד בעל ניחוח נעים ורך, עצמתי מאוד ובעל איכויות טיפוליות רבות מספור וייחודי בין השמנים האתריים מכיוון שניתן להשתמש בו ישירות על הגוף (ללא דילול) והוא מתאים לשימוש מגיל הינקות.

 

על מנת להפיק את השמן משתמשים רק בפרחיו של הצמח והם עוברים תהליך של אידוי שבסופו מתקבל שמן לבנדר טהור כאשר על מנת להפיק ליטר אחד של שמן נדרשים כ- 200 ק"ג פרחים שנקטפים במועד הקצר של שיא פריחתם.  צמח הלבנדר שכיח בעיקר באירופה, שם הוא גדל בר באיזורים ההרריים וגם מגודל בצורה מסחרית. הפרח השכיח באיזור ההררי בפרובנס נקטף עם שחר בקטיף ידני ונחשב למשובח מכולם. בארץ ניתן לראותו בחלקים הגבוהים והקרים יחסית – סביב ירושלים, הכרמל והגליל.

תיאור: צמח ריחני שגדל עד לגובה של כמטר אחד בעל עלים צרים בגוני ירוק –אפור עם פרחים כחולים סגלגלים. הפריחה בקיץ. קיימים מינים רבים של לבנדר. בתחום הטיפול והקוסמטיקה משתמשים בעיקר בלבנדר אנגלי.

שמו של השמן בלטינית Lavender (Lavandula Angustifolia) Oil סימונו ברישום החומרים INCE  

 

שימוש בשמן לבנדר 

מגוון השימושים בשמן הלבנדר כמעט אינסופי. זהו שמן שאנשים בכל מקום ובכל גיל מתחברים אליו בקלות, וזאת כנראה בזכות ריחו הנעים והעובדה הלא פחות חשובה שבין תכונותיו הוא משרה רוגע. מטפלים מודעים לתכונותיו הרפואיות הרבות ולעוצמתו הרבה ביכולת ריפוי הגוף והנפש.

השפעות פיזיות של שמן הלבנדר

במישור הפיזי הוא מחטא, מייבש, מרגיע, מוריד אדמומיות מהעור ומדלקות. יעיל להרגיע כל מכה, חבלה, שריטה, עקיצה או כווייה. מתאים לשימוש במצבים של: נפיחות, אודם, תפרחת חיתולים, אקנה. מקל על תסמיני נשימה, על קשיי עיכול, עוצר דימום, מכווץ רקמות, עוזר בריפוי פצעים.

השפעות רגשיות של שמן הלבנדר

במישור הנפשי והרגשי אנחנו ממליצים על שימוש בשמן בכדי לשחרר מתחים ולהפחית לחץ. שמן לבנדר עוזר להוריד עומס פיזי ורגשי, מייצב, מרגיע ומאזן רגשית. השמן מתאים מאוד לאנשים רגשניים, או לתקופות שכאלו בחיינו. שמן לבנדר מרגיע מחשבות טורדניות המביאות לכאבי ראש, ומחזק את החיוניות ואת האנרגיה שלנו. הוא גם מעודד ומרומם מצב רוח רע, ומפיג כעסים.

חשוב לדעת

שמן אתרי לבנדר הוא אחד השמנים העדינים ביותר הנמצאים בשימוש הקוסמטיקה והטיפול, ולכן הוא מתאים גם לנשים הרות ומיניקות וגם לתינוקות וילדים.

ההמלצה שלנו היא שבמידה ויש ספק באיזה שמן אתרי כדאי להשתמש - לבנדר הוא בחירה טובה.

המלצות לדרכי שימוש

כפי שהזכרנו, הלבנדר הוא אחד מהשמנים האתריים העדינים ביותר וניתן להניחו ישירות על פצע פתוח וישירות על העור ללא צורך בדילול. (זהו השמן האתרי היחיד המומלץ על ידנו לשימוש ללא דילול)

כאמור, סגולותיו של שמן לבנדר נרחבות כל כך עד שהוא ידוע כשמן "עזרה ראשונה" ולכן מומלץ להחזיק בקבוק שמן בכל בית! זה הזמן להזכיר שאם השמן מאוחסן בצורה ראויה הוא ישמר לאורך זמן.

מומלץ להדיף במבער כעזרה לנדודי שינה, וכהכנה לשינה בחדרי הילדים.

בתקופת הקיץ, ניתן להדיף במבער והוא יסייע בדחיית חרקים. ניתן גם למרוח על הרגלים (טיפות בודדות כמובן) במקרה של מכת פרעושים, ואם כבר נעקצת - ניתן למרוח ישירות על העקיצה להרגעה.

ניתן לטפטף טיפה על כרית להרגעת העינים או על כרית מלח/כוסמת שמחממים לפני השינה – לשינה נינוחה.

מתאים מאוד לבני גיל הזהב (יכול לעזור לשיפור השינה, ותחושת הערך העצמי) מצויין לערבב בשמן בסיס ליצירת שמן עיסוי לגוף וגם לפנים.  

שמן אתרי לבנדר במוצרי לבנדר

אנו משתמשים בשמן אתרי לבנדר בסבונים המוצקים ובסבונים הנוזלים ואפילו בדאודורנטים בזכות תכונותיו האנטיבקטריאליות והנעימות שהוא משרה.

היותו אהוב על רבים, והיכולת שלו להעצים שמנים אחרים, מביאים אותו להיות נוכח כמעט בכל הקרמים שלנו. יש לנו קרם גוף עדין במיוחד עם שמן אתרי לבנדר (בלבד), בו הניחוח מועצם והחוויה למשתמש מביאה מתכונותיו של השמן. הקרם הוא מתאים לכל סוגי העור, בדגש על עור שניזוק מפגעי השמש. לאחרונה הוצאנו גם קרם ידיים בניחוח לבנדר בבקבוק לחיץ (בקרוב יהיה ניתן לרכוש אותו גם באתר, וכרגע הוא זמין בבית לבנדר). כמו כן ניתן להשיג אצלנו שמן אתרי לבנדר טהור לשימוש במבער או לעיסוי.

ההמלצה שלנו

שמן לבנדר מתחבר היטב עם שמני גרניום, פצ‘ולי, נרולי, רוזמרין ושמנים אתרים נוספים. אנחנו מזמינים אתכם לבקר אותנו ולהתרשם ממגוון הריחות, כך שתוכלו לשלב יחד את הניחוח המותאם להעדפותיכם. ואנחנו כמובן נשמח לעזור ולהמליץ מתוך הנסיון שלנו בשיחת טלפון או בפגישה בבית לבנדר

 

נכתב ע"י – טלי מצליח 

כל הכתוב באתר על דעת הכותבים ומיטב ניסיונם ואינם תחליף לחוות דעת רפואית.

 

בניית אתרים  |  קידום אתרים  |  אחסון אתרים